Hungry Jack foodtruck
Wat is een Sloppy Joe en waar komt het vandaan?

Wat is een Sloppy Joe en waar komt het vandaan?

Dat onze foodtruck bekend staat om zijn overheerlijke Sloppy Joes met geheime saus hoeven we je natuurlijk niet meer uit te leggen. Maar weet je ook waar dit gerecht oorspronkelijk vandaan komt? En wat een Sloppy Joe nou eigenlijk zo ‘sloppy’ maakt? In dit blog vertellen we je alles over dit fantastische broodje met warm vlees.

Waar komt de Sloppy Joe vandaan?

De Sloppy Joe komt oorspronkelijk uit Sioux City, een stad in de Amerikaanse staat Iowa. In 1930 serveerde een kok genaamd Joe broodjes met warm gehakt. Om het vlees extra sappig te maken voegde hij er ketchup en allerlei andere kruiden aan toe. Je kunt je voorstellen dat het gerecht toen al erg in de smaak viel maar dat het eten van dit gerecht een stuk minder charmant was. Vandaar de naam Sloppy Joe.

Er bestaat ook een grote groep mensen die beweert dat de Sloppy Joe helemaal niet uit Sioux City komt. De allereerste keer dat de Sloppy Joe op een menukaart stond was in Key West, Florida. Leuk feitje, ruim 80 jaar later bestaat de bar nog steeds. En staat de welbekende Sloppy Joe nog steeds op het menu.

Wat maakt een Sloppy Joe ‘sloppy’?

Een Sloppy Joe is dus een broodje met warm gehakt gemengd met ketchup en andere kruiden. Je kunt het vergelijken met bolognesesaus op brood. Maar in plaats van spaghetti serveer je dit gerecht op een zacht wit bolletje.

Wat is een sloppy joe

Sloppy Joe als Schoollunch

In Amerika is het heel normaal dat leerlingen geen lunch meenemen naar school maar dat de lunch wordt gemaakt in de kantine. Een welbekend lunchgerecht is de Sloppy Joe. Door het vlees en de ketchup te mengen met groenten, heb je een prima lunchgerecht boordevol voedingsstoffen. Combineer dit met een geroosterd broodje en je hebt een voedzame lunch.

Veelzijdig gerecht

De Sloppy Joe is misschien wel het meest veelzijdige gerecht dat je kunt bedenken. De welbekende Sloppy Joe wordt gemaakt van varkens- of rundergehakt. Maar je kunt de Sloppy Joe natuurlijk ook maken van vis. Of je maakt een plantaardige variant met vegan gehakt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Heb jij nog nooit een Sloppy Joe op maar wil je deze lekkernij wel een keer proberen? Bezoek dan eens de Hungry Jack foodtruck op een festival bij jou in de buurt. Wij serveren deze Amerikaanse lekkernij met onze geheime saus. Op onze website hebben we alvast een handig overzicht gemaakt met alle festivals waar de Hungry Jack foodtruck staat.