Hungry Jack foodtruck
Hotdog-Hungry-Jack

Wat is het verhaal achter de hotdog?

Dat bij onze foodtruck onder andere heerlijke hotdogs verkrijgbaar zijn, is inmiddels wel bekend. Maar wat is het verhaal achter deze lekkernij? Waar komt de hotdog vandaan? En hoe komt dit broodje aan zijn naam? Dat lees je in deze blog.

Waar komt de hotdog vandaan?

Bij hotdogs denk je meteen aan Amerika. Maar hoewel hotdogs inderdaad heel populair zijn in de VS, komt de worst toch echt uit Europa. Volgens historici gaan er twee verhalen rond over de herkomst van de populaire worst. Zo zou een Duitse slager de worst in de 15e eeuw al hebben bedacht. Hij nam zijn uitvinding mee naar de grootste stad van Duitsland, Frankfurt. Daar werd zijn worst bekend als de ‘Frankfurter’. 

Een gelijkwaardig verhaal vertellen de Wenen in Oostenrijk, die hun worst een ‘Wiener’ noemen. In ieder geval kunnen we dus stellen dat de hotdog zijn oorsprong kent in Europa.

Hoe komt de hotdog aan zijn naam?

Toch heeft de hotdog geen Duitse naam. Dit komt omdat de hotdog pas echt populair en wereldberoemd werd in Amerika. Hij deed er zijn intrede halverwege de 19e eeuw, toen heel wat Duitsers samen met hun (eet)gewoontes de oceaan overstaken. Een Duitse bakker verkocht zijn hotdogs als Dachshunds. Een mogelijke verklaring is dat een Amerikaanse cartoonist venters hoorde roepen op straat: ‘Get your dachshund sausages while they’re hot’. Dit inspireerde hem om een cartoon te maken van blaffende worstjes tussen een broodje. Omdat hij ‘Dachshund’ niet kon spellen, schreef hij er ‘hot dog’ boven. 

Een paar jaar later was het broodje niet meer weg te denken als delicatesse bij sportwedstrijden. Voor de beeldvorming; tijdens het Major League Baseball-seizoen 2015 werden ongeveer 18,5 miljoen hotdogs geconsumeerd!

Hungry Jack Hotdogs

Buiten de legendarische Sloppy Joes bieden we ook overheerlijke, huisgemaakte hotdogs aan. De hotdogs van Jack zijn voor liefhebbers van vlees en vegetariërs.

Tussen de broodjes vind je opties van mals rund, tot een combinatie van rund en pork. Ook onze vegetarische hotdog smaakt verrukkelijk. Uiteraard zijn alle soorten hotdogs voorzien van een breed scala aan garnering en sauzen. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod in hotdogs.